Mijn naam is Annelore Scherder, ik ben geboren in Den Haag in 1959 en getogen in Voorschoten. Ik ben getrouwd met Ton, wij hebben zelf twee katten (Luna, een asielkat en Kacela, een Savannah). Mijn leven lang spelen dieren, planten en de natuur een belangrijke rol. Al heel jong vond ik dieren geweldig, kwam altijd thuis met zielige vogeltjes, katten etc. die ik verzorgde tot ze weer opgeknapt waren. Helaas mocht ik de meeste dieren niet houden van mijn ouders. Ik verbleef als kind en tiener veel op een manege annex boerderij in Wassenaar waar ik paard reed, paarden en andere dieren verzorgde en in het weekend de stallen mestte. Het was mijn lust en mijn leven.

In 2007 ben ik de drukte van de Randstad ontvlucht en in Drenthe gaan wonen waar ik mijn man ontmoet heb. In 2015 zijn we naar Epse in Gelderland verhuisd en in 2016 ben ik met de opleiding Gedragstherapeut Kat begonnen bij de Tinley Academie. In 2019 heb ik mijn diploma behaald. Het is prachtig als katten met gedragsproblemen geholpen kunnen worden. Soms ligt het aan de kat, soms aan het baasje of een combinatie daarvan. Een van de oorzaken van onzindelijkheid bijvoorbeeld is een verkeerd kattenbakbeleid  (te kleine bak, te weinig bakken, verkeerd grit of een overkapping).

Ook ontstaan er veel gedragsproblemen door een medische oorzaak zonder dat de eigenaren dit in de gaten hebben. Het probleem kan dan soms opgelost worden door een dieet of een medische ingreep.

Het geeft me veel voldoening als een gedragsprobleem opgelost wordt en de kat thuis kan blijven wonen en niet herplaatst hoeft te worden.

 

Ik werk twee dagen in de week als vrijwilliger bij Stichting Kattendorp te Harfsen waar zo'n 180 niet herplaatsbare katten worden opgevangen (zie de foto's). Natuurlijk zijn niet al de 180 katten knuffelbaar, er zijn ook dieren bij die niet gesocialiseerd zijn met mensen en liever afstand houden. De katten verblijven in Kattendorp tot hun dood. De verzorging komt neer op de beheerster van Kattendorp, haar partner, vrijwilligers en stagiaires.

Daarnaast ben ik ook kattenoppas. Ik doe dit in de omgeving Deventer/Zutphen. U kunt met een gerust hart op vakantie of een weekend weg, ik zorg voor uw katten en eventueel andere kleine (knaag)dieren.